top of page

Het corona virus

We zijn 24/7 bereikbaar voor spoed/ vragen en bevallingen, hier verandert niets aan.

 

Wil je meer weten over het corona virus? Kijk dan op op de site van het RIVM.

Vaccineren tijdens je zwangerschap en /of het geven van borstvoeding

De beroepsverenigingen in de geboortezorg hebben laten weten dat ook zwangere vrouwen zich veilig kunnen laten vaccineren tegen COVID-19, het coronavirus. 

 Je krijgt, net als andere mensen tussen de 18-60 jaar, van de GGD een uitnodiging om je te laten vaccineren/ voor het booster vaccin.

Ook ziet de Gezondheidsraad geen bezwaren voor vaccinatie bij vrouwen die borstvoeding geven, omdat aannemelijk is dat de vaccins niet in de borstvoeding terechtkomen.

De werkgroep bestaat uit de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie (NVOG), Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM), Patiëntenfederatie Nederland, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG).

Heb je vragen over vaccineren?

Bekijk dan de veelgestelde vragen op https://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/veelgestelde-vragen-over-vaccinatie-coronavirus/460 of bespreek ze met ons.

 

Met vriendelijke groet,

Anne, Danielle, Roos en Dorine

bottom of page