Het corona virus

Je hoeft je als zwangere geen extra zorgen te maken over het virus. Een infectie met dit virus verloopt hetzelfde voor zwangeren als voor niet-zwangeren. Zover bekend is er geen verhoogd risico op het krijgen van een miskraam of aangeboren afwijkingen bij de baby. Wil je ons spreken/ ben je ongerust? Bel ons dan op 06-836 53753.

Er zijn maatregelen genomen om deze verspreiding te verminderen. Dit betekend dat we geen handen schudden, jullie vragen om alleen je partner mee te nemen tijdens controles met de echo en je kinderen niet mee te nemen. 

We zijn 24/7 bereikbaar voor spoed/ vragen en bevallingen, hier verandert niets aan.

 

Wil je meer weten over het corona virus? Kijk dan op op de site van het RIVM.

Vaccineren tijdens je zwangerschap en /of het geven van borstvoeding

De beroepsverenigingen in de geboortezorg hebben op 22 april jl. laten weten dat ook zwangere vrouwen zich veilig kunnen laten vaccineren tegen COVID-19, het coronavirus. 

Eerder was het advies om alleen kwetsbare zwangere vrouwen met bijvoorbeeld onderliggende ernstige aandoeningen te laten vaccineren. Dit advies is herzien na grootschalig onderzoek in onder andere de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten zijn 90.000 zwangere vrouwen gevaccineerd met Pfizer of Moderna zonder noemenswaardige bijwerkingen. Daarom wordt ook in Nederland geadviseerd om zwangere vrouwen met Pfizer of Moderna te laten vaccineren. Je krijgt, net als andere mensen tussen de 18-60 jaar, van de GGD een uitnodiging om je te laten vaccineren.

Ook ziet de Gezondheidsraad geen bezwaren voor vaccinatie bij vrouwen die borstvoeding geven, omdat aannemelijk is dat de vaccins niet in de borstvoeding terechtkomen.

De werkgroep bestaat uit de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie (NVOG), Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM), Patiëntenfederatie Nederland, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG).

Heb je vragen over vaccineren?

Bekijk dan de veelgestelde vragen op https://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/veelgestelde-vragen-over-vaccinatie-coronavirus/460 of bespreek ze met ons.

 

Met vriendelijke groet,

Anne, Danielle en Roos