top of page

Over Ons

Anne Roos, 
Danielle van Rhee- Menkveld,

Dorine ten Doeschot Roos van Tilborg 

In april 2019 besloten Anne en Danielle om een verloskundigenpraktijk op te zetten.' We zijn beiden meerdere jaren werkzaam in de regio en het werd tijd voor een praktijk waar we een eigen visie uit kunnen stralen'. Roos is vanaf 2021 ons team komen versterken en Dorine 2022.

Hieronder stellen we ons graag voor;

5E8A2637.jpg
5E8A6969web_edited.jpg

Anne Roos

Anne is in 2008 afgestudeerd als verloskundige in Rotterdam. Na 2 jaar met veel plezier te hebben gewerkt in Nederland trok het avontuur om als verloskundige in Sint Maarten te gaan werken.
In 2015 kreeg ze een dochter Mare en in 2019 een zoon Sietse.

Het centraal stellen van de zwangeren met een persoonlijke benadering is naast deskundigheid belangrijk. Behalve verloskundige is Anne ook echoscopiste. Dit zorgt ervoor dat ook tijdens de dienst en het spreekuur de echo's gemaakt kunnen worden, wat een toegevoegde waarde is binnen ons vak. 

'Met de ervaring als verloskundige en moeder heb ik gemerkt dat een praktijk met persoonlijke benadering enzorg op maat mij aanspreekt.' 
 

Anne heeft, voordat ze gestart is met Veldroos Verloskundigen,

gewerkt bij de volgende praktijken;

Femme Amsterdam, Vitae in Soest, Neeltje in Veendam, Mundo Vroedvrouwen Den Haag en het Sint Maarten Medical Center

Danielle van Rhee- Menkveld

'Danielle is in verwachting en uitgerekend in februari.

Haar verlof zal lopen van half januari tot half juni,

we wensen Danielle een fijn verlof toe!' 

Na de opleiding verpleegkunde die ze in 2011 heeft afgerond besloot ze haar droom achterna te gaan en de opleiding tot verloskundige te gaan volgen. Deze heeft ze in 2015 afgerond. Ze heeft de afgelopen jaren voor veel verschillende praktijken in deze regio mogen waarnemen. Sinds 2020 is Danielle ook Echoscopiste. 

'De zwangere en haar partner centraal is iets wat ik belangrijk vind in de geboortezorg. Ik zal dan ook mijn best doen om jullie de zorg te geven wat het beste bij jullie past. Door kleinschalig met Anne deze praktijk te starten in Soest & Baarn is de eerste stap naar de persoonlijke zorg die ik graag geef.' 

Danielle is getrouwd met Daan, moeder van Pepijn (2016) en Noor (2018) en in 2021 verhuisd vanuit Amersfoort naar Soest.

Danielle heeft gewerkt bij,

Luna in Leusden, Geboortecentrum Baarn, Aandelaak in Hoevelaken, Verloskundigenpraktijk Zeist. 

5E8A6877web_edited.png

Roos van Tilborg

'Roos verwacht in oktober haar eerste kindje en zal van half augustus tot medio 2024 aan het genieten zijn van het ouderschap.'

 

Roos is sinds 2017 verloskundige en afgestudeerd in Maastricht. Nadat ze van Limburg tot Noord- Holland bij verschillende praktijken heeft gewerkt, is ze vanaf januari 2021 het team van Veldroos komen versterken. 

' Bij Veldroos Verloskundigen vind ik mijn visie, persoonlijke zorg, ruimte en tijd voor de zwangeren en echt zorg op maat. Ik zie zwangerschap en geboorte als natuurlijke fysiologische processen en geloof in de kracht van de vrouw. Wat ik nóg belangrijker vind is dat jullie als koppel zelf kunnen en mogen kiezen welke zorg en manier van zwanger zijn en bevallen bij jullie past'. 

Roos heeft o.a. gewerkt bij Verloskundigen Zuiderzee in Huizen, Goedbevallen in Bussum en Verloskundigenpraktijk Meander in Breda

5E8A2374web.jpg

 Dorine is in 2021 in België afgestudeerd. Vier jaar daarvoor besloot ze naast haar baan als projectleider haar passie te volgen en opnieuw te gaan studeren. Nu ze haar studie heeft afgerond, is Veldroos voor haar dé plek om haar ervaring als verloskundige binnen de Nederlandse setting uit te bouwen.

‘Waar ik ook kom, telkens zie ik weer; wat is de vrouw toch ongelooflijk krachtig! Ik loop graag mee op jouw/jullie weg naar geboorte en ouderschap. Waar voldoende ruimte is voor wensen en idealen die jouw en jullie ervaring eigen maakt.'  

Dorine is moeder van drie kinderen, Amayah (‘00), Lasse(‘07) en Louie(’21). Haar jongste werd als ‘veldroosje’ geboren!

Dorine ten Doeschot

Willemijn Robbers

Willemijn Robbers is ons team komen versterken per augustus 2023

 

Willemijn is sinds 2015 met veel plezier werkzaam als verloskundige.

In 2022 is zij vanuit de randstad naar de omgeving van Baarn verhuisd.  Naast werkzaamheden als verloskundige is Willemijn ook trainer bij Mom en co en draagdoekconsulent. 

In 2021 is ze moeder geworden van een dochter, Madeleine. 


Willemijn is in 2015 afgestudeerd en heeft meerdere jaren gewerkt als verloskundige, o.a. bij Amsterdam Zuid, als klinisch verloskundige in het LUMC en bij de Aanvang in Hilversum. 

Amber Schoonewelle

Amber is begin 2023 begonnen met haar stage bij Veldroos.

In augustus is ze afgestudeerd en klaar om bij Veldroos aan de slag te gaan! Amber zal tijdens het verlof van Danielle werkzaam zijn en mogelijk langer blijven tijdens de zomer van 2024. 

 

“Voor mij draait zwangerschap en geboorte om persoonlijke keuze en de vrijheid hebben om de weg naar ouderschap te kiezen die het beste bij je/jullie past. Tijdens mijn stage bij Veldroos vond ik hierin aansluiting en heb ik deze visie kunnen verbreden. Vol enthousiasme begeleid ik jullie graag in deze mooie reis.”


Amber heeft, voor ze in 2023 is afgestudeerd, verschillende stages gelopen, o.a. bij Geboortecentrum Baarn. Ze heeft ervoor meerdere jaren gewerkt als assistente bij een huisartsenpraktijk.. 

Foto Website Veldroos Amber.JPG
Loes met kinderen web.jpg

Loes Woldringh

Loes is onze praktijkondersteuner.

Op dinsdag en donderdag ochtend werkt ze in de praktijk, neemt ze de vaste telefoon op en verzorgt de bloedafname.

Loes heeft gewerkt als assistente bij een parodontologie kliniek in Amsterdam. Toen zij in 2019 met Berent en drie kids van Amsterdam naar Baarn verhuisden werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Loes is mama van vier kinderen;

Teddy (2015), Otto (2017), Doortje (2019) en Arthur (2020). 

Juliette Heeneman-Lendering 

Juliette is onze praktijkondersteuner.

Op maandag, woensdag en vrijdag werkt ze in de praktijk, neemt ze de vaste telefoon op en verzorgt de bloedafname.

Juliette heeft gewerkt als voedingsdeskundige en woont met haar man en twee dochters in Baarn.

Jade Lily (2017) & Gila (2019)

5E8A2447web.jpg

Meer informatie

Onze Visie

We zijn betrokken verloskundigen die kwaliteit en persoonlijke zorg op maat leveren. We willen
aandacht en tijd schenken aan de zwangere waarbij we rust en sfeer uitstralen. Het is belangrijk dat iemand zich op
zijn gemak voelt en dat controle's óók gemoedelijk en sfeervol kunnen zijn.
Ons doel is het leveren van optimale zorg door als poortwachter te functioneren met gevoel voor wat de cliënt zelf wilt. 

Open en eerlijk zijn over wat we kunnen bieden en wat kan binnen de grenzen van veiligheid. Comfort uitstralen om haar / hen een zo mooi mogelijke tijd te bieden. Net dat extra's waardoor de client optimaal van het (aankomende) ouderschap kan genieten.

Om deze reden bieden we ook een pluspakket aan.  We vinden het belangrijk dat aanstaande ouders tevreden zijn over onze begeleiding en dat ze er met een goed gevoel op terugkijken omdat we er laagdrempelig voor ze zijn.

Zorggegevens & overdracht

Wij staan allen geregistreerd in de BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Onze registratienummers zijn:

Anne Roos 89910229303

Danielle van Rhee- Menkveld 09914979703

Dorine ten Doeschot 

Roos van Tilborg 09922944703

Voor registratie van geboortezorg gegevens en coördinatie in de zorg voor jou en je baby werken verloskundigen in Nederland mee aan het verstrekken van gegevens. Ook wij werken hier aan mee en zijn verplicht gegevens aan te leveren aan de volgende  organisaties.

Praeventis
Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) coördineert de verwerking van bloedonderzoek en de uitvoering van de hielprik. Het RIVM beheert deze gegevens in Praeventis. Voor meer informatie rivm.nl

Peridos
Peridos beheert gegevens over het wel of niet deelnemen aan prenatale screeningsprogramma’s (NIPT/ SEO). Bij deelname worden de uitkomsten van het onderzoek geregistreerd. Je kan uitslagen laten anonimiseren. Toestemming is voorwaarde om deel te kunnen aan prenatale screening. Voor meer informatie peridos.nl

Perined
Deze instantie registreert en verwerkt alle verloskundige gegevens (volledig anoniem gecodeerd) ten behoeve van kwaliteitsverbetering van de verloskundige zorg in Nederland. Voor meer informatie perined.nl

Overdracht van gegevens naar andere zorgverleners

Het komt regelmatig voor dat we tijdens de zwangerschap, bevalling of het kraambed gegevens over zullen dragen aan andere zorgverleners (mondeling of schriftelijk). Bijvoorbeeld bij overdracht aan of overleg met huisarts,  gynaecoloog,  kinderarts,  kraamzorg of consultatiebureau. Wanneer we de zorg, en dus de gegevens overdragen, ben je hiervan altijd vooraf op de hoogte. Ook als het nodig is om te overleggen zullen we dit van te voren met je bespreken. Mocht je bezwaar hebben dan kan je dat op dat moment aangeven.

Feedback & Klachtenregeling

Bespreek je klacht met ons
Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Zit je met vragen? Met twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. Het liefst zo snel mogelijk, maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er iets aan te doen. Mogelijk is er sprake van een misverstand of miscommunicatie. Of kunnen we op een manier gaan werken waar jij je prettiger bij voelt en geruststellen. We maken graag een aparte afspraak met je. Dan hebben we rustig de tijd om te praten. Als je het lastig vindt om het gesprek te voeren, kan je iemand die je vertrouwt meenemen naar dit gesprek.

Schakel een klachtenfunctionaris in
Wil je meer weten over jou rechten of wil je advies? Of wil je jouw klacht eerst met iemand anders bespreken? Of vindt je het prettig als iemand je helpt bij het indienen van een klacht? Neem dan  contact op met de klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionarissen zijn onpartijdig. Zij bespreken met jou waarover je ontevreden bent en wat je zou willen bereiken met je klacht. Zij adviseren jou wat je kan doen. Ze helpen je ook om het gesprek met ons aan te gaan als je dat moeilijk vindt. Of om een brief te schrijven over de klacht. De klachtenfunctionaris kan jou en ons helpen om samen een oplossing te zoeken. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

Neem contact op met een klachtenfunctionaris via klachtverloskunde.nl.

Wij proberen, eventueel samen met de klachtenfunctionaris, jouw klacht binnen zes weken af te handelen. Binnen deze periode ontvangt je van ons bericht wat we hebben gedaan met jouw klacht.

Als je er met ons en de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet uit komt, kan je jouw klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde. Deze onafhankelijke instantie onderzoekt en beoordeelt of je klacht gegrond is. Zij doet hierover een bindende uitspraak. Kijk voor meer informatie op geschilleninstantieverloskunde.nl

bottom of page